woensdag 2 maart 2011

GBO

http://maps.google.be/maps/ms?ie=UTF8&hl=nl&msa=0&msid=214375927656309164421.00049d8051329ac85c542&ll=50.771975,4.537203&spn=0.002958,0.006877&t=h&z=17

Dit is dus mijn stageplaats.
Een heel grote school en eigenlijk ligt het vrij perfect ...
Overal er rond zijn er parkeerplaatsen en het ligt plat in het centrum.
Ook ligt de school recht tegenover een busstation wat ook zeer voordelig is al heeft de gemeente wel privé-bussen ingehuurd om kinderen op te halen thuis.
Wat meer naar boven heb je ook een politie bureau en een brandweercentrale, wat in geval van  nood toch ook zeer handig kan zijn.
Een nadelig aspect van de ligging en de omgeving is zeer moeilijk te vinden. Wat misschien wel nadelig kan zijn is dat er op donderdag heel weinig parkeerplaats is. Omdat het donderdag markt is en de school in het centrum ligt waar die markt plaats vindt is er dus vaak op donderdag gebrek aan parkeerplaats. Al zijn er normaal genoeg nog genoeg parkeerplaatsen te vinden.

dinsdag 1 maart 2011

Dit is de voorkant van mijn school, hier zie je nog maar een klein stukje. Het is een heel grote school en het heeft eigenlijk 3 ingangen dit is de ingang van het gebouw met de turnzalen waar ik dus altijd naar toe moest. Als je naar rechts gaat kom je aan de ingang van de kleuters en aan de andere kant is dan nog de ingang van de lagere school !
Dit zijn de 2 turnzalen van de school waar ik heb stage mogen lopen, het GBO. Het zijn 2 hele goeie turnzalen met alles erop en eraan om goede turn/sport - lessen te geven. Ik heb hier veel bijgeleerd en ben veel meer te weten gekomen over het vak 'LO' geven.




Dit is het logo van mijn oude school en de plaats waar ik stage gedaan heb : De Gemeentelijke Basisschool van Overijse. Mijn keuze om stage te doen in het GBO was heel snel gemaakt. Ik heb er vroeger zelf mijn hele lagere school gezeten en het is heel dicht bij huis. Het was ook zeer leuk om al mijn oud-leerkrachten nog eens terug te zien!

maandag 24 januari 2011

Tom heeft al een kleinzoon.


"Wie bent u?" riep hij."wat wilt u van mij?"
“Hallo Tom, ik ben Ward, je kleinzoon.” zei de man met de kap.
“Neen, dat kan niet,” riep Tom,” ik heb nog helemaal geen kinderen!”
“Nu nog niet neen, ik kom uit de toekomst om je te waarschuwen!” zei Ward.
Tom was bang, hij wist niet of hij Ward moest geloven. Hoe kon dit nu zijn kleinkind zijn uit de toekomst? En wat bedoelde hij met hem waarschuwen? Zou er iets met hem gebeuren dan?
“Wat wil je van mij?” vroeg Tom aarzelend, “waarvoor kom je me waarschuwen? Hoe kom jij hier?”
“Niet te veel vragen stellen, je zult er toch niets van begrijpen”, zei Ward, “ik heb niet veel tijd dus zal ik maar meteen met de deur in huis vallen. Morgen zul je een vrouw ontmoeten, mijn oma. Zorg ervoor dat zij stopt met pokeren. Ze zal eerst veel geld winnen maar uiteindelijk in keer alles kwijt zijn. Hierdoor zal ze geld, huizen en diamanten beginnen stelen. Jullie zullen in een slecht milieu terecht komen, en dat leeg graf voor jou, is haar graf.
Dit komt mij ook niet ten goede, daarom ben ik naar hier gekomen.”
Tom was verbaasd, hij wist niet wat er gebeurde.
“Ik moet nu terug”, zei Ward,” ik kan hier niet te lang blijven, ik heb nu al te veel gezegd.”
Toen was er plots een flits en Ward verdween. Wat was er net gebeurd vroeg Tom zich af? Wie zou hij morgen ontmoeten?

dinsdag 23 november 2010

Studenten porren scholieren aan


De Katholieke Hogeschool Leuven (KHL) helpt scholieren van de laatste twee jaar van van 2 scholen uit de regio Leuven. Ze zullen de leerlingen begeleiden bij het schrijven van hun eindwerk en helpen hen wanneer ze vragen hebben. 
Het project zal uitgevoerd worden door een achttal studenten van het 5e semester KHL en ongeveer 15 leerlingen uit de scholen van het KA Redingenhof en het Miniemeninstituut. Dit jaar is een proefjaar. Als ze goed verloopt zal het project naar alle waarschijnlijkheid uitgebreid worden.
Op deze manier kunnen kinderen met minder kansen, die denken niet te kunnen verder studeren, toch aangezet worden om naar de hoge school te gaan. Studenten kunnen door dit project een goede invloed hebben op de leerlingen en voor hun is het ook een leuke uitdaging! 

(Bron: Het Nieuwsblad)

maandag 22 november 2010

Quiet in my town

... De enge waarheid achter WO 2 ...


Het kerkhof is één ruïne. Doodkisten en lijken liggen door elkaar heen. Ze zijn nog eens vermoord; maar elk van die mishandelde lijken heeft één van ons gered.
-----------------------
Boek: Van het Westelijk front geen nieuws
 Schrijver: Erich Maria Remarque 
Uitgeverij : Bijleveld