dinsdag 23 november 2010

Studenten porren scholieren aan


De Katholieke Hogeschool Leuven (KHL) helpt scholieren van de laatste twee jaar van van 2 scholen uit de regio Leuven. Ze zullen de leerlingen begeleiden bij het schrijven van hun eindwerk en helpen hen wanneer ze vragen hebben. 
Het project zal uitgevoerd worden door een achttal studenten van het 5e semester KHL en ongeveer 15 leerlingen uit de scholen van het KA Redingenhof en het Miniemeninstituut. Dit jaar is een proefjaar. Als ze goed verloopt zal het project naar alle waarschijnlijkheid uitgebreid worden.
Op deze manier kunnen kinderen met minder kansen, die denken niet te kunnen verder studeren, toch aangezet worden om naar de hoge school te gaan. Studenten kunnen door dit project een goede invloed hebben op de leerlingen en voor hun is het ook een leuke uitdaging! 

(Bron: Het Nieuwsblad)

maandag 22 november 2010

Quiet in my town

... De enge waarheid achter WO 2 ...


Het kerkhof is één ruïne. Doodkisten en lijken liggen door elkaar heen. Ze zijn nog eens vermoord; maar elk van die mishandelde lijken heeft één van ons gered.
-----------------------
Boek: Van het Westelijk front geen nieuws
 Schrijver: Erich Maria Remarque 
Uitgeverij : Bijleveld

dinsdag 9 november 2010

Gedicht: Het Huwelijk

                                             

 

Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.  

Biografie Ariel Jacobs



Ik ga als biografie het boek lezen van Ariel Jacobs. Dit is de trainer van Anderlecht. Op begin vond het ik het niet zo'n goede trainer maar de laatste jaren heb ik er wel veel respect voor gekregen. Hij pakte tot nu toe 1 titel en presteerde sterk vorig jaar in de Europa cup. Dit jaar is hij goed op weg om zijn 2e titel binnen te slepen!